Loading...

Groene stroom Wijlre Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door de duurzame energie checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Wijlre vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Wijlre en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wijlre

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijlre vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Wijlre vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per regio in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnement bij Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, wind, bodem, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Mariahout vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Wijlre

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-wijlre

Een energieneutrale woning in Wijlre rond juni 2024

Op deze website bekijk je praktische details over groene stroom Wijlre. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijlre wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij jouw energiemaatschappij. Daartegenover, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wijlre is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3100 en €6600. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gorredijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name partijen als Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wijlre voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande pakket ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Wijlre sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten tref je hieronder de meest populaire pakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wijlre vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.