Loading...

Groene stroom Gorredijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Gorredijk vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Gorredijk en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Gorredijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Gorredijk vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Gorredijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: oversluiten Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, water, wind, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Venebrugge vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Gorredijk

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-gorredijk

Een energieneutrale woning in Gorredijk rond december 2022

Aan de hand van onze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Gorredijk. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gorredijk is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Atag) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Gorredijk is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 tot €6600. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ophemert afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal je direct welke groene stroom aanbieders in Gorredijk operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie bestaande levering beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Je volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Gorredijk flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten tref je hierna toonaangevende energiecontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check ontdek je vlug welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Gorredijk vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.