Loading...

Groene stroom Ophemert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Ophemert vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Ophemert of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ophemert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ophemert vergelijken (juni 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Ophemert vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Coteq Netbeheer oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, aarde, zon, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Eelde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ophemert

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-ophemert

Een energieneutrale woning in Ophemert rond juni 2024

Via deze website lees je praktische details over groene stroom Ophemert. Echter, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ophemert wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ophemert is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €4100 tot +/- €7200. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Zuid-Beijerland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist partijen als Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Ophemert beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ophemert fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen tref je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ophemert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.