Loading...

Groene stroom Eelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Eelde vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Eelde en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Eelde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eelde vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Eelde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, petroleum (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Standdaarbuiten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Eelde

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-eelde

Een energieneutrale woning in Eelde rond december 2023

Via deze website ontdek je alle details over groene stroom Eelde. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eelde is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “nemen van ledverlichting” en een teil gebruiken voor de afwas. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij jouw aanbieder. Evenwel, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Atag, Remeha, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Eelde kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4100 tot €7500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Niekerk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Eelde voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige levering stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Eelde flink lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Eelde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.