Loading...

Groene stroom Standdaarbuiten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Standdaarbuiten vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Standdaarbuiten en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Standdaarbuiten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Standdaarbuiten vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien bekijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Standdaarbuiten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, wind, zon, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hinnaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Standdaarbuiten

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-standdaarbuiten

Een energieneutrale woning in Standdaarbuiten rond december 2023

D.m.v. deze pagina detecteer je alle info over groene stroom Standdaarbuiten. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Standdaarbuiten wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het leverancier. Alleen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (Vaillant, Intergas, AWB, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je appartement en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Standdaarbuiten vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. Het tarief varieert tussen de €3400 t/m €6400. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Capelle aan den IJssel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je meteen welke groene stroom aanbieders in Standdaarbuiten voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: het actuele levering ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Standdaarbuiten flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten bekijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vergelijk je meteen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Standdaarbuiten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.