Loading...

Groene stroom Capelle aan den IJssel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Capelle aan den IJssel vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Capelle aan den IJssel of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Capelle aan den IJssel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Capelle aan den IJssel vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens bekijk je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Snel groene stroom in Capelle aan den IJssel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, biomassa, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Rosmalen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Capelle aan den IJssel

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Capelle aan den IJssel.

groene-stroom-capelle-aan-den-ijssel

Een energieneutrale woning in Capelle aan den IJssel rond april 2024

Middels deze pagina ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Capelle aan den IJssel. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Capelle aan den IJssel is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Remeha, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Capelle aan den IJssel is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €3900 tot +/- €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lith afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Capelle aan den IJssel beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je lopende pakket stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Capelle aan den IJssel flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je onderstaand veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je direct welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Capelle aan den IJssel vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.