Loading...

Groene stroom Rosmalen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rosmalen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rosmalen en check de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Rosmalen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Rosmalen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Rosmalen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie vergelijken bij Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, bio, wind, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Gouderak vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Rosmalen

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente s-Hertogenbosch.

groene-stroom-rosmalen

Een energieneutrale woning in Rosmalen rond december 2022

Door middel van deze webpagina ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Rosmalen. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rosmalen wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik beperken doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rosmalen vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €4500 en €6800. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Batenburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Rosmalen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je actuele contract opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jullie nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Rosmalen sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten ontdek je onderstaand enkele stroomcontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker ontdek je spoedig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Rosmalen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.