Loading...

Groene stroom Batenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Batenburg vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Batenburg of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Batenburg

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Batenburg vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Batenburg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, aarde, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Oploo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Batenburg

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Wijchen.

groene-stroom-batenburg

Een energieneutrale woning in Batenburg rond september 2022

D.m.v. deze website ontdek je praktische info over groene stroom Batenburg. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Batenburg wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Intussen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Batenburg is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3500 en €7600. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Kallenkote afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je direct welke groene stroom aanbieders in Batenburg voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je lopende abonnement ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Batenburg fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen tref je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je spoedig welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Batenburg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.