Loading...

Groene stroom Oploo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als zon, wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Oploo vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Oploo en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oploo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oploo vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Oploo vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Budget Energie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Eemnes vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oploo

De zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Sint Anthonis.

groene-stroom-oploo

Een energieneutrale woning in Oploo rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle informatie over groene stroom Oploo. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oploo zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oploo is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3900 – €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zuiddorpe afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je direct welke groene stroom aanbieders in Oploo aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande contract ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Je nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Oploo aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker check je onmiddellijk welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Oploo vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.