Loading...

Groene stroom Lith Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, wind. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Lith vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Lith of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lith

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lith vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. À la minute groene stroom in Lith vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Enduris actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Batenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Lith

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oss.

groene-stroom-lith

Een energieneutrale woning in Lith rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Lith. Maar, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lith is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lith kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De prijs ligt tussen de €3500 – €7800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Twello afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen zoals Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Lith beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jouw lopende levering ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Lith aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel consumenten die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lith vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.