Loading...

Groene stroom Twello Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Twello vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Twello of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Twello

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Twello vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je alle groene leveranciers. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Twello vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, bodem, water, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Kallenkote vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Twello

De zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Voorst.

groene-stroom-twello

Een energieneutrale woning in Twello rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke info over groene stroom Twello. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Twello is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Atag, AWB of Remeha) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Twello is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs ligt tussen de €3700 en €7300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Doetinchem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke aanbieders als Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode lees je nu welke groene stroom aanbieders in Twello beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jouw lopende levering stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Twello aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vind je moeiteloos welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Twello vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.