Loading...

Groene stroom Doetinchem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Doetinchem vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Doetinchem of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Doetinchem

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Doetinchem vergelijken (november 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Doetinchem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: beoordeling Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, bodem, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sint Maartensvlotbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Doetinchem

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Doetinchem.

groene-stroom-doetinchem

Een energieneutrale woning in Doetinchem rond november 2022

Op basis van deze webpagina lees je alle info over groene stroom Doetinchem. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Doetinchem is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “led-lampen gebruiken” en spouwmuren isoleren. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jullie aanbieder. Daartegenover, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Doetinchem is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €2300 tot €6000. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Midlum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Doetinchem aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende contract ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Doetinchem sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten bekijk je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Doetinchem vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.