Loading...

Groene stroom Sint Maartensvlotbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Sint Maartensvlotbrug vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Sint Maartensvlotbrug en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sint Maartensvlotbrug

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Maartensvlotbrug vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Sint Maartensvlotbrug vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, aarde, bodem, bio, water zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Heibloem vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Sint Maartensvlotbrug

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-sint-maartensvlotbrug

Een energieneutrale woning in Sint Maartensvlotbrug rond december 2023

Op basis van deze webpagina detecteer je uitgebreide info over groene stroom Sint Maartensvlotbrug. Interessant, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Maartensvlotbrug is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en kies voor een hotfill-wasmachine. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB) verbannen. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. Het product heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sint Maartensvlotbrug kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen €4300 tot +/- €6200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Bovenkarspel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Sint Maartensvlotbrug operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: het actuele pakket annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Sint Maartensvlotbrug sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker vergelijk je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Sint Maartensvlotbrug vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.