Loading...

Groene stroom Bovenkarspel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Bovenkarspel vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Bovenkarspel of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Bovenkarspel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bovenkarspel vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Bovenkarspel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: besparen bij Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, bio, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Raerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Bovenkarspel

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Stede Broec.

groene-stroom-bovenkarspel

Een energieneutrale woning in Bovenkarspel rond december 2022

Op basis van deze website bekijk je handige details over groene stroom Bovenkarspel. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bovenkarspel zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en geen tweede koelkast gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke hr-ketel (Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bovenkarspel vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen de €4100 en €6300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Lauwersoog afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Bovenkarspel operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het huidige levering stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bovenkarspel flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten tref je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vind je direct welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Bovenkarspel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.