Loading...

Groene stroom Hinnaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hinnaard vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Hinnaard of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hinnaard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hinnaard vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Hinnaard vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice 1 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, zon, wind, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Wijnbergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hinnaard

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-hinnaard

Een energieneutrale woning in Hinnaard rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare toelichting op groene stroom Hinnaard. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hinnaard wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hinnaard vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3500 t/m €7300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Rosmalen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer jij meteen welke groene stroom aanbieders in Hinnaard voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het huidige verbintenis beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hinnaard aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hieronder enkele stroomcontracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je simpelweg welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Hinnaard vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.