Loading...

Groene stroom Niekerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Niekerk vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Niekerk of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Niekerk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Niekerk vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Niekerk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Innova Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Capelle aan den IJssel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Niekerk

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-niekerk

Een energieneutrale woning in Niekerk rond december 2023

Op basis van deze pagina check je alle uitleg over groene stroom Niekerk. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Niekerk is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “korter douchen” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha of Atag) uitgesloten. De “oude” hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Niekerk kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2600 tot +/- €6300. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Weiteveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Niekerk actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jullie actuele levering ontbinden en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Niekerk fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hieronder toonaangevende stroompakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check detecteer je snel welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Niekerk vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.