Loading...

Groene stroom Weiteveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Weiteveen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Weiteveen of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Weiteveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Weiteveen vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Weiteveen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: maandelijkse kosten UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, bio, water, zon, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lith vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Weiteveen

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-weiteveen

Een energieneutrale woning in Weiteveen rond december 2022

Middels onze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Weiteveen. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Weiteveen wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij je aanbieder. Alleen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele cv-ketel (van AWB, Atag, Vaillant, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Weiteveen is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3600 en €6900. Dankzij de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Gameren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Eneco, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Weiteveen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Weiteveen sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten vergelijk je hieronder veel gekozen energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker vergelijk je onmiddellijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Weiteveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.