Loading...

Groene stroom Gameren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Gameren vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Gameren en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gameren

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gameren vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Gameren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bio, bodem, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Twello vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Gameren

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-gameren

Een energieneutrale woning in Gameren rond december 2022

D.m.v. deze pagina vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Gameren. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gameren zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “led-lampen gebruiken” en de kachel `s nachts uit zetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je leverancier. Maar, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Gameren is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De prijs varieert tussen de €2900 – €7200. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oijen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Eneco, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Gameren operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie actuele pakket opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Gameren aantrekkelijker dan jaren geleden. We horen van veel klanten die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten bekijk je onderstaand vaak bestelde pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Gameren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.