Loading...

Groene stroom Oijen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Oijen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Oijen of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oijen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oijen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan bekijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Oijen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Huismerk Energie kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, bio, zon, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Doetinchem vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oijen

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oss.

groene-stroom-oijen

Een energieneutrale woning in Oijen rond december 2022

Met deze webpagina vergelijk je alle toelichting op groene stroom Oijen. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oijen is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oijen is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €3800 tot €6800. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wolvega afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen zoals Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Oijen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: het huidige verbintenis annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Oijen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker detecteer je direct welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Oijen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.