Loading...

Groene stroom Wolvega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze energie dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Wolvega vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wolvega of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wolvega

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wolvega vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Wolvega vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardgas, kolen (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Midlum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wolvega

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-wolvega

Een energieneutrale woning in Wolvega rond juni 2024

D.m.v. onze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Wolvega. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wolvega is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Niettemin, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wolvega is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €2300 en €7400. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Haghorst afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Wolvega beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande levering opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wolvega fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check check je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wolvega vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.