Loading...

Groene stroom Haghorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, wind, zon, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Haghorst vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Haghorst of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Haghorst

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Haghorst vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Haghorst vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bio, wind, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Vreeland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Haghorst

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hilvarenbeek.

groene-stroom-haghorst

Een energieneutrale woning in Haghorst rond september 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare info over groene stroom Haghorst. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haghorst wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “wassen op 30 graden” en de gordijnen dicht doen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Intussen, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Haghorst is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2600 – €7000. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oudewater afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Haghorst actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je actuele verbintenis stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Haghorst flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen bekijk je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Haghorst vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.