Loading...

Groene stroom Vreeland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Vreeland vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Vreeland en check de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Vreeland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vreeland vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Vreeland vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Lauwersoog vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Vreeland

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-vreeland

Een energieneutrale woning in Vreeland rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina lees je handige info over groene stroom Vreeland. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vreeland is onderwerp van gesprek. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Nefit, Remeha of Atag) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vreeland kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Verder minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3400 t/m €7400. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Engwierum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke partijen zoals Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Vreeland beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: jullie bestaande abonnement ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Vreeland een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daardoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten vind je hieronder veel gekozen pakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vergelijk je ogenblikkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Vreeland vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.