Loading...

Groene stroom Engwierum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Engwierum vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Engwierum en check de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Engwierum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Engwierum vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Engwierum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnementen van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie t Zandt vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Engwierum

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-engwierum

Een energieneutrale woning in Engwierum rond december 2022

Via deze webpagina lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Engwierum. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Engwierum zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je aanbieder. Niettemin, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als AWB, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Engwierum kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €4400 tot €7900. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nijbroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees je nu welke groene stroom aanbieders in Engwierum operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie actuele abonnement stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Engwierum sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde pakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Engwierum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.