Loading...

Groene stroom Nijbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Nijbroek vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Nijbroek of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nijbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijbroek vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je alle groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Nijbroek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vrijopnaam prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, bio, water, zon zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie De Punt vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Nijbroek

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Voorst.

groene-stroom-nijbroek

Een energieneutrale woning in Nijbroek rond december 2023

Via onze website vind je belangrijke uitleg over groene stroom Nijbroek. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijbroek wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij het leverancier. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nijbroek is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €4000 t/m €6000. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Wieringerwaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral partijen als Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode zie jij nu welke groene stroom aanbieders in Nijbroek actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement beëindigen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Nijbroek fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen tref je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker check je onmiddellijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nijbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.