Loading...

Groene stroom Wieringerwaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Wieringerwaard vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wieringerwaard of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wieringerwaard

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wieringerwaard vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Wieringerwaard vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, wind, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Made vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Wieringerwaard

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-wieringerwaard

Een energieneutrale woning in Wieringerwaard rond april 2024

D.m.v. deze pagina vind je handige informatie over groene stroom Wieringerwaard. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wieringerwaard is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op stroom. Denk aan “korter douchen” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Daartegenover, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (AWB, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wieringerwaard kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €2900 – €7200. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Glane afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Wieringerwaard operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wieringerwaard een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten vind je hierna vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je gemakkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wieringerwaard vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.