Loading...

Groene stroom Made Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner dan grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Made vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Made of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Made

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Made vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Made vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Eneco stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Berltsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Made

De zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Drimmelen.

groene-stroom-made

Een energieneutrale woning in Made rond december 2023

Middels deze website bekijk je nuttige informatie over groene stroom Made. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Made wint aan interesse. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je maatschappij. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende hr-ketel (Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Made kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De prijs ligt tussen de €4100 – €6400. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Veessen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie jij vlug welke groene stroom aanbieders in Made voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie bestaande levering opzeggen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Made aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten tref je hieronder toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check check je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Made vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.