Loading...

Groene stroom Veessen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Veessen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Veessen en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Veessen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Veessen vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Veessen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Kollum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Veessen

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heerde.

groene-stroom-veessen

Een energieneutrale woning in Veessen rond november 2023

Door middel van deze pagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Veessen. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Veessen is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Veessen is prijzig. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €2400 tot +/- €7400. Geholpen door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Echteld afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij direct welke groene stroom aanbieders in Veessen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Veessen fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel mensen die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je hierna vaak bestelde stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker ontdek je snel welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Veessen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.