Loading...

Groene stroom Echteld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Echteld vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Echteld of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Echteld

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Echteld vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Echteld vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Spijkenisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Echteld

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Neder-Betuwe.

groene-stroom-echteld

Een energieneutrale woning in Echteld rond juni 2024

Met behulp van onze website vind je praktische details over groene stroom Echteld. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Echteld wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij het leverancier. Niettemin, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” cv-ketel (van AWB, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Echteld kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief varieert tussen €3500 t/m €6300. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Neerijnen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken lees jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Echteld operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie actuele contract opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Echteld aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je vandaag nog welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Echteld vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.