Loading...

Groene stroom Neerijnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Neerijnen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Neerijnen en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Neerijnen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Neerijnen vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vergelijk je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Neerijnen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: DELTA vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bodem, bio, zon, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Burgerbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Neerijnen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-neerijnen

Een energieneutrale woning in Neerijnen rond april 2024

Op deze webpagina bekijk je bruikbare uitleg over groene stroom Neerijnen. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Neerijnen wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Neerijnen is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Overigens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €2400 tot +/- €6800. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Waterhuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Neerijnen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je lopende pakket stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Neerijnen sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hierna toonaangevende stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je vlug welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Neerijnen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.