Loading...

Groene stroom Burgerbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Burgerbrug vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Burgerbrug of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Burgerbrug

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Burgerbrug vergelijken (oktober 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna bekijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Burgerbrug vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk tarieven Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, wind, zon, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Vind alles uit over groene energie Roderesch vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Burgerbrug

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-burgerbrug

Een energieneutrale woning in Burgerbrug rond oktober 2022

D.m.v. onze website vergelijk je nuttige informatie over groene stroom Burgerbrug. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Burgerbrug zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en rolluiken gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jouw maatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Remeha) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Burgerbrug is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3800 – €7900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Lijnden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen als Eneco, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Engie focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Burgerbrug operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je actuele abonnement stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Burgerbrug een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen tref je hierna de meest populaire pakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker check je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Burgerbrug vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.