Loading...

Groene stroom Roderesch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Door de duurzame energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Roderesch vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Roderesch of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Roderesch

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Roderesch vergelijken (september 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Roderesch vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Vind alles uit over groene energie Goedereede vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Roderesch

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-roderesch

Een energieneutrale woning in Roderesch rond september 2023

Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Roderesch. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Roderesch is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Niettemin, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Roderesch kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De investering ligt tussen de €2500 tot +/- €6000. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ballum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Roderesch actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je lopende contract stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Roderesch fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen tref je hieronder toonaangevende energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vind je moeiteloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Roderesch vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.