Loading...

Groene stroom Ballum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer dan grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Ballum vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ballum of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ballum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ballum vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Ballum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: voordelig tarief Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, bodem, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oostrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ballum

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ameland.

groene-stroom-ballum

Een energieneutrale woning in Ballum rond november 2023

Op Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle info over groene stroom Ballum. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ballum wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en zorg dat je koelkast goed sluit. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energiemaatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ballum is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3900 t/m €7900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Jorwert afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Ballum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige contract opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ballum een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vind je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker zie je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Ballum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.