Loading...

Groene stroom Jorwert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Jorwert vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Jorwert of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Jorwert

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Jorwert vergelijken (november 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Jorwert vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Allure Energie aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, zon, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zoelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Jorwert

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-jorwert

Een energieneutrale woning in Jorwert rond november 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Jorwert. Interessant, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jorwert wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Jorwert kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3600 tot €7400. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sint Agatha afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Jorwert aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende abonnement opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Jorwert fors lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hierna toonaangevende abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je vandaag nog welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Jorwert vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.