Loading...

Groene stroom Zoelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zoelen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Zoelen en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zoelen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zoelen vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Zoelen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, water, aarde, bodem, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Nes-Heerenveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zoelen

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-zoelen

Een energieneutrale woning in Zoelen rond november 2023

D.m.v. onze website ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Zoelen. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zoelen wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zoelen is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €4400 en €7800. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Heerjansdam afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Powerpeers, Engie, Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Zoelen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: het actuele pakket annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zoelen aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten vergelijk je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zoelen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.