Loading...

Groene stroom Heerjansdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, stabiele bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Heerjansdam vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heerjansdam of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Heerjansdam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heerjansdam vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Heerjansdam vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Waverveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Heerjansdam

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zwijndrecht.

groene-stroom-heerjansdam

Een energieneutrale woning in Heerjansdam rond december 2022

Met onze website bekijk je alle toelichting op groene stroom Heerjansdam. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heerjansdam is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Intussen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heerjansdam is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3000 tot €7900. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Purmerland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Van de Bron, Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Heerjansdam actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: je lopende levering ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heerjansdam flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten vergelijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check ontdek je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heerjansdam vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.