Loading...

Groene stroom Purmerland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Purmerland vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Purmerland en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Purmerland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Purmerland vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Purmerland vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vandebron voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Frederiksoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Purmerland

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Landsmeer.

groene-stroom-purmerland

Een energieneutrale woning in Purmerland rond april 2024

Met behulp van deze webpagina vergelijk je praktische info over groene stroom Purmerland. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Purmerland wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “apparaten uitschakelen” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het aanbieder. Maar, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Purmerland kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4400 t/m €7200. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Amsterdam-Duivendrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Purmerland actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie actuele pakket stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Purmerland flink lager in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel mensen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hieronder enkele pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vind je snel welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Purmerland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.