Loading...

Groene stroom Amsterdam-Duivendrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Amsterdam-Duivendrecht vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Amsterdam-Duivendrecht of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Amsterdam-Duivendrecht

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Amsterdam-Duivendrecht vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Amsterdam-Duivendrecht vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, water, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Odoorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Amsterdam-Duivendrecht

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ouder-Amstel.

groene-stroom-amsterdam-duivendrecht

Een energieneutrale woning in Amsterdam-Duivendrecht rond juli 2024

Door middel van onze website lees je alle info over groene stroom Amsterdam-Duivendrecht. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amsterdam-Duivendrecht wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Amsterdam-Duivendrecht vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. Het tarief ligt tussen de €3700 en €6700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hoogland afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Amsterdam-Duivendrecht actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement ontbinden en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Amsterdam-Duivendrecht aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel mensen die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vind je hierna toonaangevende energiepakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Amsterdam-Duivendrecht vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.