Loading...

Groene stroom Odoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Odoorn vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Odoorn en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Odoorn

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Odoorn vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Odoorn vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: E.ON kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, wind, bio, aarde, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Dinteloord vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Odoorn

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-odoorn

Een energieneutrale woning in Odoorn rond december 2023

Via deze pagina detecteer je praktische toelichting op groene stroom Odoorn. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Odoorn wint aan interesse. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Intussen, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van AWB, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Odoorn kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De prijs varieert tussen €3800 – €6100. Dankzij de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Woerden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Odoorn beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: jullie actuele pakket annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Odoorn sterk verlaagd in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel gezinnen die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige contracten vind je hierna veel gekozen pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je eenvoudig welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Odoorn vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.