Loading...

Groene stroom Dinteloord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Dinteloord vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Dinteloord of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Dinteloord

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dinteloord vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Dinteloord vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, bodem, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sint Geertruid vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Dinteloord

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Steenbergen.

groene-stroom-dinteloord

Een energieneutrale woning in Dinteloord rond september 2022

Via onze website bekijk je praktische info over groene stroom Dinteloord. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dinteloord wint aan interesse. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “beperkt elektrisch bijverwarmen” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een leverancier. Evengoed, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van Nefit, AWB, Atag, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Dinteloord is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €3900 en €7100. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Middelaar afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Van de Bron, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref je snel welke groene stroom aanbieders in Dinteloord actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Dinteloord aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker zie je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Dinteloord vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.