Loading...

Groene stroom Sint Geertruid Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Sint Geertruid vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sint Geertruid of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Sint Geertruid

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Geertruid vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Sint Geertruid vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie via Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, zon, bio, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Heesch vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sint Geertruid

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-sint-geertruid

Een energieneutrale woning in Sint Geertruid rond juni 2024

Op deze website ontdek je praktische toelichting op groene stroom Sint Geertruid. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Geertruid wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en minder vaak een warm bad nemen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je maatschappij. Evenwel, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sint Geertruid vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €4500 tot €7800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Borssele afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je nu welke groene stroom aanbieders in Sint Geertruid actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jullie huidige abonnement ontbinden en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sint Geertruid een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check vergelijk je moeiteloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Sint Geertruid vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.