Loading...

Groene stroom Heesch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Heesch vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Heesch of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Heesch

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heesch vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Heesch vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam contract maart 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, aarde, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (grijze energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Weert vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Heesch

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bernheze.

groene-stroom-heesch

Een energieneutrale woning in Heesch rond maart 2023

Met deze webpagina vergelijk je bruikbare informatie over groene stroom Heesch. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heesch wint aan interesse. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een maatschappij. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant of Atag) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heesch kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €2600 tot €7000. Dankzij de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Putten afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie jij snel welke groene stroom aanbieders in Heesch voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: het huidige contract beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Heesch flink lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen vind je bijgaand veel gekozen contracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Heesch vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.