Loading...

Groene stroom Weert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, wind, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in februari 2024. Dit is beduidend schoner dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Weert vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Weert en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Weert

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Weert vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Weert vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: maandelijkse kosten Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, zon, aarde, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Linschoten vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Weert

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Weert.

groene-stroom-weert

Een energieneutrale woning in Weert rond februari 2024

Via deze pagina ontdek je praktische info over groene stroom Weert. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Weert wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Weert kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De investering ligt zo tussen de €2900 – €7800. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Froombosch afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke organisaties als Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Weert aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jouw lopende contract opzeggen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Weert aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten vergelijk je onderstaand enkele energiepakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Weert vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.