Loading...

Groene stroom Froombosch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Froombosch vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Froombosch of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Froombosch

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Froombosch vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Froombosch vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Tuil vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Froombosch

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-froombosch

Een energieneutrale woning in Froombosch rond december 2023

D.m.v. onze website check je praktische informatie over groene stroom Froombosch. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Froombosch wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Maar, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) verboden. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Froombosch vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs ligt tussen de €4300 tot €6100. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oegstgeest afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek jij rap welke groene stroom aanbieders in Froombosch voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie bestaande levering annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Froombosch een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel klanten die neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je hierna de meest populaire stroomcontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check zie je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Froombosch vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.