Loading...

Groene stroom Tuil Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Tuil vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Tuil en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tuil

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tuil vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Tuil vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Kubaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Tuil

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-tuil

Een energieneutrale woning in Tuil rond juni 2024

Aan de hand van deze pagina lees je bruikbare uitleg over groene stroom Tuil. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tuil zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra beperken doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij het leverancier. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Atag) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tuil is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen €3800 t/m €6400. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Dirkshorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Tuil aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele abonnement ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Tuil sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten ontdek je onderstaand veel gekozen contracten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je vlug welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Tuil vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.