Loading...

Groene stroom Putten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Putten vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Putten en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Putten

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Putten vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Putten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enexis voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Froombosch vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Putten

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Putten.

groene-stroom-putten

Een energieneutrale woning in Putten rond juni 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare info over groene stroom Putten. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Putten is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en een teil gebruiken voor de afwas. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Echter, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Remeha, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Putten is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Bovendien verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4400 tot €7600. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Anderen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven zoals Qurrent, Engie, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Putten actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Putten een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer consumenten die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vind je onderstaand toonaangevende pakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Putten vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.