Loading...

Groene stroom Borssele Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Borssele vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Borssele en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Borssele

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Borssele vergelijken (maart 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Borssele vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: besparen bij Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Putten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Borssele

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-borssele

Een energieneutrale woning in Borssele rond maart 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische informatie over groene stroom Borssele. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Borssele is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Intussen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Borssele kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €2900 tot €7900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Langerak afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen zoals Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Borssele actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je bestaande pakket opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Borssele fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse contracten bekijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check zie je à la minute welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Borssele vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.