Loading...

Groene stroom Langerak Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kun jij snel alle groene energieleveranciers in Langerak vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Langerak of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Langerak

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Langerak vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Langerak vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Anode Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Anderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Langerak

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-langerak

Een energieneutrale woning in Langerak rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl vind je nuttige informatie over groene stroom Langerak. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Langerak wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Langerak is prijzig. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. Het tarief varieert tussen €2600 en €7500. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Swichum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Langerak voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande contract ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Langerak fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel klanten die mede hierdoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten tref je hierna de meest populaire stroomcontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check check je vlug welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Langerak vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.