Loading...

Groene stroom Swichum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Swichum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Swichum of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Swichum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Swichum vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Swichum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: korting bij Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Hoogvliet vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Swichum

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-swichum

Een energieneutrale woning in Swichum rond mei 2024

Via deze website vind je belangrijke uitleg over groene stroom Swichum. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Swichum wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of AWB) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Swichum kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €2400 tot +/- €6500. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in De Krim afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Swichum aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie huidige levering beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Swichum fors lager dan de introductieprijs. We horen van veel mensen die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vind je hierna de meest populaire stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker ontdek je ogenblikkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Swichum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.