Loading...

Groene stroom Hoogvliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Hoogvliet vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hoogvliet of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hoogvliet

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogvliet vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Hoogvliet vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: MAIN Energie 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Woldendorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hoogvliet

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Rotterdam.

groene-stroom-hoogvliet

Een energieneutrale woning in Hoogvliet rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Hoogvliet. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoogvliet wordt steeds populairder. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Echter, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) verbannen. De oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hoogvliet kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarbij verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3500 – €6100. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Schaijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen als Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Hoogvliet aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je huidige verbintenis annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hoogvliet flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vind je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hoogvliet vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.