Loading...

Groene stroom Woldendorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Woldendorp vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Woldendorp en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Woldendorp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Woldendorp vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Woldendorp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Middelie vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Woldendorp

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-woldendorp

Een energieneutrale woning in Woldendorp rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Woldendorp. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Woldendorp wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “korter douchen” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je woning en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Woldendorp is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €3300 t/m €7300. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Haarsteeg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Woldendorp operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jouw lopende pakket beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Woldendorp een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor neigen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je onderstaand toonaangevende contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vergelijk je onmiddellijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Woldendorp vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektriciteit en gas.